Media

Tiedote 7.9.2021

Huippukokki Jani Salmela Pepper Cateringin nokkamieheksi

Usean menestyneen ravintolakonseptin taustalla voimakkaasti vaikuttanut Jani Salmela lähtee uudistamaan pirkanmaalaista catering-toimintaa. Salmela on kutsuttu keittiöpäälliköksi Pepper Cateringille, jonka tavoitteena on vahvistaa asemaansa johtavana catering-yhtiönä. Kasvutavoitteita tukee syyskuussa toteuttava yritysjärjestely, jossa pitkän historian omaavat pitopalveluyritykset Pito-Kalaasi ja Pitopalvelu Kristalli yhdistyvät osaksi Pepper Cateringia.

Pirkanmaan juhla- ja tapahtuma-alalle muodostuu vahva catering-toimija, kun kolme pirkanmaalaista pitopalvelua yhdistävät toimintansa. Syyskuun aikana Pito-Kalaasi ja Pitopalvelu Kristalli yhdistyvät osaksi Pepper Cateringia. Yhdistymisen myötä Pepper Cateringistä muodostuu kokonaisuus, jonka kapasiteetti riittää jopa 1000 hengen ruokapalvelun toteuttamiseen saman päivän aikana. Pepper Cateringin keittiötoiminnan narut pitää käsissään lukuisia huippukeittiöitä kiertänyt ja mm. Pirkanmaan Keittiömestareissa vaikuttava Jani Salmela.

”Catering eli kansan suussa pitopalvelu on kovin paikalleen jämähtänyt toimiala. Alalla toimii lukuisia pieniä yrityksiä ja ammattimaisten tapahtumajärjestäjien on ollut vaikea löytää alalta kumppania, jonka kapasiteetti riittää useampien tilaisuuksien järjestämiseen samana päivänä.”, keittiöpäällikkö Jani Salmela kertoo nykytilannetta. Syksyn aikana Pepper Catering pyrkii Salmelan johdolla yksinkertaistamaan ja digitalisoimaan asiakkaan tilausprosessia sekä vahvistamaan asemaansa ammattimaisena catering-kumppanina sekä yritys- että yksityissektorilla.

Lisätietoja:
Pepper Catering, keittiöpäällikkö Jani Salmela
p. 040 1668922
jani.salmela@peppercatering.fi

www.peppercatering.fi

 

Tiedote 25.8.2021

Ensimmäinen pilvikeittiö avautui Tampereella

Tampereen ensimmäinen pilvikeittiö Foodrouter käynnisti toimintansa kaikessa hiljaisuudessa lomakauden keskellä heinäkuussa. Pirkanmaalla syyskuun loppuun asti voimassa oleva etätyösuositus on heittänyt bensaa pilvikeittiön liekkeihin. Elokuussa työpöytien ääreen takaisin palanneet toimisto- ja etätyöntekijät ovat yksi pilvikeittiön isoimpia asiakasryhmiä. Pilvikeittiöstä kollegat saavat jokainen itselleen mieleisen annoksen yhdellä kuljetusmaksulla. Foodrouterin toiminnasta vastaa tamperelainen ravintolayhtiö Restbar Group.

Ravintolat ympäri maailman ovat kärsineet voimakkaasti koronakriisin mukanaan tuomista rajoituksista. Aukiolorajoitusten myötä ravintola-alalle on syntynyt täysin uudenlaisia nouto- ja kotiinkuljetusmyyntiin perustuvia konsepteja. Maailmalla ovat yleistyneet pilvikeittiöt, jotka valmistavat useiden ravintoloiden annoksia asiakkaille toimitettavaksi. Ilman asiakaspaikkoja toimivia pilvikeittiöitä on Yhdysvalloissa jo yli 1500 ja Kiinassa yli 7500. Suomeen ilmiö on vasta hiljattain rantautunut ja Tampereella ensimmäinen pilvikeittiö Foodrouter avasi ovensa heinäkuussa.

Pilvikeittiöt elävät voimakkaassa symbioosissa Woltin, Foodoran ja muiden kuljetuspalvelujen kanssa, sillä suurin osa annoksista myydään kuljetettuina joko työpaikalle tai kotiin. Pilvikeittiön voima on siinä, että asiakas pystyy tilaamaan usean eri ravintolan annoksia yhdellä kuljetusmaksulla. ”Takeawayn kohdalla asiakkaat käyttäytyvät eri tavalla kuin fyysistä ravintolaa valittaessa. Perhe tai muu seurue harvoin päätyy kaikki tilaamaan samasta ravintolasta, vaan jokainen on tottunut valitsemaan juuri itselleen sopivan annoksen. Pilvikeittiöstä perhe saa tilattua samaan kuljetukseen lapsille burgereita Smash Burgerista, äidille ketoruokavalioon sopivan salaatin Bar & Grill Oliver´sista ja isälle paneroitua kanaa leffaevääksi Manchester Fried Chickenistä”, Restbar Groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula kuvailee Foodrouterin toiminta-ajatusta.

Foodrouterin tilauskanavana toimii ravintolan oma verkkokauppa osoitteessa www.foodrouter.fi Lisäksi Foodrouter on mukana Woltin ja Foodoran palveluissa. Foodrouterin annosten noutopiste sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 22.

Lisätietoja:
Restbar Group, toimitusjohtaja Mikko Hannula
p. 040 5454478
mikko.hannula@restbar.fi

www.foodrouter.fi
www.instagram.com/foodrouter
www.facebook.com/foodrouter

 

Tiedote 31.5.2021

Ilmastoystävällinen WEGAN jalkautuu Tampereen Keskustorille

Kasviswrap Lontoon sykkeestä ja smoothie Australian auringon alta. Kuitenkin käsin tehtynä ihan lähellä. Tällaista on luvassa Tampereen Keskustorin Kesäkeitaassa ensi kesänä. Digitaalisena ruokayhteisönä liikkeelle lähtenyt WEGAN avaa ensimmäisen fyysisen ravintolansa Tampereelle Keskustorin Kesäkeitaalle heinäkuun alussa. WEGAN-yhteisön tarkoituksena on syödä maailma paremmaksi. ”Every bite counts”, kuten yhteisön motto kuuluu.

Matalan hiilijalanjäljen ruokatuotteet, helposti mukana kulkevat välipalat ja kasvisruoka ovat yksi tämän hetken vahvimmista ruokatrendeistä. Harkitun kuluttamisen lisäksi ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinsa. Jopa 37% suomalaisista pyrkii ruokavalinnoillaan vaikuttamaan oman mielen ja kehon hyvinvointiin (lähde: Ruokailmiöt 2021 -tutkimus, K-ryhmä). Keskustorin Kesäkeitaalle avattavassa WEGAN-ravintolassa operaattorina toimii tamperelainen ravintolayhtiö Restbar Group.

Matalan hiilijalanjäljen ruokatuotteet, helposti mukana kulkevat välipalat ja kasvisruoka nousivat voimakkaasti esille K-ryhmän tekemässä Ruokailmiöt 2021 -tutkimuksessa. Vastuullisuus, hyvinvointi ja harkittu kuluttaminen ohjaavat ihmisten kuluttamista. Näihin ruokatrendeihin on tarttunut myös tamperelainen ravintolayhtiö Restbar Group, joka avaa ensimmäisen WEGAN-ravintolan Keskustorin Kesäkeitaalle. Alun perin nettiyhteisönä alkunsa saanut WEGAN on koonnut yhteisön jäseniltä parhaita kokemuksia helposti toteutettavista ja herkullisista vegaanisista ruoka-annoksista. WEGANissa on myös ammattikokkeja ympäri maailman, jotka kehittävät uusia vegaanisia alkuperäisreseptejä, joiden kohderyhmänä on iso yleisö, ei pelkästään kasvissyöjät.

”Olimme keskustelleet yhteistyöstä WEGANin kanssa jo ennen korona-aikaa. Keskustorin Kesäkeitaan ravintoloitsijoiden hakuprosessissa painotettiin paljon vastuullisuutta, joten katsoimme että nyt on oikea aika jalkauttaa WEGAN osaksi kaupunkikuvaa. Kesällä ihmiset syövät kevyemmin ja lisäksi tietoisuus ruuan ilmastovaikutuksista on kasvanut voimakkaasti.”, Restbar Groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula kertoo. WEGAN painottaa toiminnassaan tuotteiden matalaa hiilijalanjälkeä. Tämän tavoitteen saavuttaakseen tuotteet valmistetaan vegaanisesti. ”Jokaisella puraisulla on väliä. WEGAN ei ole suunnattu ainoastaan kasvisruokailijoille vaan tuotteet maistuvat myös tavallisille sekasyöjille, jotka haluavat silloin tällöin valinnoillaan keventää ympäristön kuormittumista”, WEGANin perustaja Ilkka Hynninen sanoo.

WEGAN-yhteisön keskuudessa suosituimmiksi tuotteiksi ovat nousseet nopeasti valmistettavat ja helposti mukaan otettavat wrapit ja smoothiet. Myös Keskustorin Kesäkeitaalla WEGANin valikoima painottuu näihin kaupunkielämää viettävien ihmisten suosikkeihin. WEGANin tuotteita on mahdollista tilata myös kotiinkuljetettuna, sillä WEGAN on mukana Restbar Groupin kesäkuussa avattavassa Foodrouter -pilvikeittiössä. Foodrouter on ensimmäinen Tampereelle avattava pilvikeittiönä toimiva ravintola. Koronakriisi on kasvattanut nouto- ja kotiinkuljetuksilla toimivista pilvikeittiöistä suuren ilmiön maailmanlaajuisesti. Yksistään Kiinassa pilvikeittiönä toimivia ravintoloita on 7500 ja Yhdysvalloissa 1500. Foodrouter aloittaa toimintansa Tampereella kesäkuun aikana ja ruokien noutopiste avataan Tampereen ydinkeskustaan Aleksanterinkadulle.

Mikä on WEGAN?

WEGAN on uudenlainen ruokayhteisö, jonka tarkoituksena on syödä maailma ja ilmasto paremmaksi. WEGANin vegaaniruokaan erikoistuneet ammattikokit viidestä maasta, Kanadasta Espanjaan, ovat loihtineet reseptejä, joita päästään maistamaan Tampereelle avattavassa WEGAN-ravintolassa. Alun perin digitaalisena yhteisönä liikkeelle lähtenyt WEGAN haluaa tarjota herkullista ja tasalaatuista vegaanista ruokaa suurelle yleisölle. Siksi listalta löytyvät ruuat sopivat myös sekasyöjille. Smoothiet, wrapit ja burgerit eivät yritä olla lihan korvikkeita, vaan hyviä ruokia, jotka nyt sattuvat olemaan vegaanisia. Tampereelle avattava ravintola on esimerkki WEGANin toimintalogiikasta: lyödään hynttyyt yhteen kokeneen paikallisen toimijan kanssa. Tampereella ravintolan operoijana toimii Restbar Group. WEGANin perustaja on TV-tuotantoyhtiö Aito Median perustaja Ilkka Hynninen. Lisätietoa ja reseptejä osoitteessa www.wegan.com ja Instagramissa @joinwegan. Nimi kertoo yhdessä tekemisestä ja siitä, että ilmastonmuutoksen torjuminen voi olla myös hyvänmaksuista – we can vegan.

Lisätietoja:

RESTBAR GROUP
Toimitusjohtaja Mikko Hannula
p. 040 5454478
mikko.hannula@restbar.fi

WEGAN
Founder Ilkka Hynninen
p. 050 5444722
ilkka@wegan.com

 

Tiedote 8.2.2021

Restbar Group panostaa ruokatoiminnan kehittämiseen

Pirkanmaalainen ravintola-, catering- ja viihdeyhtiö Restbar Group panostaa lähivuosina voimakkaasti ruokatoiminnan kehittämiseen. Osana Restbar Groupin vuosille 2021-2022 määritettyä strategiaa, yhtiö on palkannut ruokatoiminnan kehityspäälliköksi Jenni Mattssonin.

Jenni Mattsson aloittaa Restbar Groupin ruokatoiminnan kehityspäällikkönä maanantaina 8.2.2021. Mattsson vastaa Restbar Groupin ruokatuotteen ja keittiöhenkilökunnan kehittämisestä sekä ruokatoiminnan tuloksellisuudesta kaikissa yksiköissä. Lisäksi Mattsson osallistuu voimakkaasti Restbar Groupin strategian mukaisen kasvun luomiseen osana johtoryhmää.

Mattsson on viimeksi toiminut ruoan ryhmäpäällikkönä Pirkanmaan Osuuskaupan palveluksessa vastuullaan ruoan kehitystiimin sekä operatiivisen liiketoiminnan johtaminen, ruokatuotteen kehitys ravintoloissa ja kauppojen palvelutiskeillä, sekä henkilökunnan ruokaosaamisen kehittäminen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Hannula
p. 040 5454478, mikko.hannula@restbar.fi

 

Tiedote 17.12.2020

Tekninen virhe verkkokaupassa

Lisätietoa maksusuorituspyynnön saaneille asiakkaille

Osa verkkokauppojemme asiakkaista on tänään saanut sähköpostin, jossa kerrotaan verkkokaupassa ilmenneestä ongelmasta ja pyydetään suoritusta avoimeen saatavaan. Kyseinen viesti on herättänyt hämmennystä ja epäilyksiä viestin aiheellisuudesta. Tämä tiedotteemme sisältää lisätietoja ja toimintaohjeet sähköpostinviestin saaneille asiakkaillemme. Olemme pahoillamme asian selvittelystä aiheutuvasta vaivasta asiakkaillemme.

Ylöjärvellä, Nokialla ja Kangasalla sijaitsevien Pepper-ravintoloiden ja Pirkkalassa sijaitsevan Bar & Grill Oliver´sin verkkokaupoissa on ilmennyt tekninen virhe, jonka vuoksi osa asiakkaiden verkkokauppaostoista ei ole tilittynyt ravintolalle. Vika havaittiin kesällä ja verkkokauppojen teknisestä toteutuksesta vastannut Vilkas Group etsi sen syytä syksyn ajan. Verkkokaupassa ilmennyt ongelma ei koskenut kaikkia kyseisten ravintoloiden verkkokaupoista tehtyjä tilauksia vaan satunnaisesti joitain yksittäisiä tilauksia. Ongelman sattumanvaraisuuden vuoksi virheen juurisyyn löytäminen ja sen kohteena olevien tilausten yksilöinti vaati poikkeuksellisen paljon aikaa. Ongelma on nyt paikallistettu ja toimintahäiriö verkkokaupan teknisessä ratkaisussa on korjattu. Restbar Groupin ja Vilkas Groupin johto käsittelivät tilitysongelmaa marraskuussa 2020 ja tekivät päätöksen lähestyä sähköpostitse niitä asiakkaita, joiden tilauksissa kyseinen ongelma on ilmennyt.

Restbar Groupin ravintolat käyttävät tamperelaisen Vilkas Groupin verkkokauppapalvelua, johon on liitetty Klarnan toteuttama maksuliikenneratkaisu. Verkkokauppaostojen tilityksissä ilmenneet ongelmat koskevat osaa niistä tilauksista, joissa maksutavaksi on valittu luottokortti tai verkkopankki sekä myös osaa niistä tilauksista, joissa maksutavaksi on valittu Klarnan lasku. Vikatilanteissa luottokorteilla ja suoraan verkkopankista maksetut tilaukset on veloitettu asiakkailta, mutta summa on myöhemmin palautettu asiakkaille. Mikäli asiakas on valinnut maksutavaksi laskun, hän ei välttämättä ole saanut laskua lainkaan. Asiakkaille lähetetty viesti koskee näitä tilauksia, joiden maksua ei siis ole joko peritty asiakkaalta lainkaan tai asiakkaalta kertaalleen veloitettu maksu on myöhemmin palautettu asiakkaalle. Pyydämme näitä asiakkaita suorittamaan verkkokauppaostosta syntyneen laskun ravintolalle viestissä mainituilla tiedoilla.

Asiakkaille lähteneissä sähköpostiviesteissä näkyy lähettäjänä Pepper Bar & Restaurant Ylöjärvi ja lähettäjän sähköpostiosoitteena ylojarvi@pepper.fi. Valitettavasti nämä samat lähettäjätiedot ovat jääneet myös niihin viesteihin, jotka kohdistuvat Kangasalan ja Nokian Pepperin sekä Pirkkalassa sijaitsevan Bar & Grill Oliver´sin verkkokauppatilauksiin. Muun sisällön osalta tiedot ovat oikein eli asiakkaan tilausta koskevat yksilöintitiedot ja maksuohjeet ovat oikein. Pahoittelemme, että virhe lähettäjätiedoissa on aiheuttanut ylimääräistä hämmennystä asiakkailla.

Tänään tehdyissä selvityksissä on ilmennyt myös tapauksia, joissa tilauksen summa on veloitettu asiakkaalta mutta rahat ovat jääneet verkkokaupan teknisen ongelman vuoksi Klarnalle odottamaan tilittämistä. Näissä tapauksissa asiakkaalta on siis veloitettu verkkokauppaosto aivan oikein mutta verkkokaupan tilaus näkyy silti ravintolassa avoimena. Näiden tapausten osalta lähetetty viesti on täysin aiheeton eikä aiheuta asiakkaalta minkäänlaisia toimenpiteitä. Jatkamme näiden yksittäistapausten selvittelyä Vilkas Groupin ja Klarnan kanssa. Pyydämme asiakkaita poistamaan heille aiheettomasti lähetetyn viestin.

TOIMINTAOHJE

Jos olet saanut viestimme puuttuvasta maksusuorituksesta, toimi seuraavasti:

  1. Jos olet maksanut tilauksen luottokortilla tai verkkopankissa, tarkista onko sinulta kertaalleen veloitettu summa palautettu myöhemmin takaisin. Yleensä palautus on tapahtunut noin kuukauden kuluessa alkuperäisestä veloituksesta. Halutessasi voit selvittää palautuksen tilanteen Klarnan asiakaspalvelusta viestissä olevilla tiedoilla. Jos veloitus on palautettu sinulle, pyydämme sinua suorittamaan tilauksen maksun ravintolalle viestissä olevilla maksutiedoila.
  2. Jos olet maksanut tilauksen luottokortilla tai verkkopankissa eikä veloitusta ole palautettu sinulle, viestimme on sinun osaltasi aiheeton. Olemme kiitollisia jos ilmoitat asiasta ravintolatoimenjohtaja Timo Hannulalle sähköpostilla timo.hannula@restbar.fi.
  3. Jos muistat valinneesi maksutavaksi Klarnan laskun, tarkista oletko saanut laskun. Halutessasi voit selvittää laskutustilanteen myös Klarnan asiakaspalvelusta viestissä olevilla tiedoilla. Jos et ole saanut laskua, pyydämme sinua suorittamaan tilauksen maksun ravintolalle viestissä olevilla maksutiedoila.